Pers & Quotes 

Een genot om te lezen


- Marjolein Welling (Dagblad de Limburger)


Huiveringwekkend spannend debuut (dat) doet denken aan de fantasiewerelden van Harry Potter (J.K. Rowling, Tiuri (Brief aan de Koning van Tonke Dragt) en De Kleine Kapitein (Paul Biegel)


- Tiny la Roy (Leescoach


Stranders is een geweldig en spannend boek, vol fantasie. Ik heb het van begin tot eind niet weg kunnen leggen


- Ingrid (kinderboekenjuf.nl)


Een heerlijk avonturenboek om in mee te reizen.


- Toin Duijx (Friesch Dagblad)


Een aanrader!


- Pol van Damme (pluisuit.be)


Een wervelend en fantasievol avonturenboek, zoals ze niet veel meer worden geschreven. Petje af voor de magische wereld die Stobbelaar heeft gecreëerd. 

Prachtig in het boek verweven is het verhaal van meneer en mevrouw Zonneman, die aan de basis van deze parallelle wereld stonden. (…) Op een spectaculaire en onverwachte manier speelt het stel een sleutelrol in de ontknoping van het verhaal. 


- Jaap Friso (Jaapleest.nl)


Stranders is een (voor)leesboek dat je opslokt en meeneemt naar een onbekende wereld om daar een waanzinnig avontuur te beleven. Dit is een boek dat je in een ruk uit wilt lezen, om het daarna te verwensen dat het niet dubbel zo dik is.


- Susan Venings (Kinderboekenpraatjes)


Spannend, fantasierijk debuut in de traditie van Paul Biegel.


- Elizabeth Kooman (Nederlandse Bibliotheek Dienst)


DIT BOEK MOET JE GEWOON LEZEN!

Dit is zo'n boek dat je tijdens het lezen eigenlijk niet weg wilt leggen. Je moet weten hoe het afloopt. Maar als het dan eenmaal uit is.....dan heb je spijt dat je niet iets langzamer hebt gelezen.


- Marion van  http://kinderboekenzijnleuk.blogspot.nl


Spannend tot het laatste woord, (…) Stobbelaar (heeft) geen bladzijde, woord of letter te veel gebruikt. Het boek is van het begin tot het einde spannend en nergens voorspelbaar.’


- Ilja van de Sande / hebban.nl(5 sterren)


superspannend verhaal (…) dat dankzij de vele cliffhangers en korte hoofdstukken leest als een trein

(…) Met Stranders heeft Iris Stobbelaar een sterk en origineel debuut geschreven dat dankzij haar beeldende schrijfstijl leest als een film. 


-Marije Kok / Fantasywereld.nl - 4 sterren


Stranders is Harry Potter, Lord of the Rings en Alice in Wonderland met een vleugje Annie MG Schmidt.


Frank Lammers - acteur (Michiel de Ruyter) regisseur (Of ik gek ben) 


Ik vond het heel erg leuk en had het binnen een week uit omdat ik niet wilde stoppen met lezen! Ik vind het een heel spannend en avontuurlijk boek en helemaal niet sloom of zo. Ik vond het spannendst de stukken waarin hij op de vlucht is voor de monsters en wanneer hij in de arena tegen de Bindors moet. Er kan geen deel twee komen, maar als die er toch komt wil ik hem meteen lezen!


- Myron van Lint - 12 jaar


Wessel (11) vindt dat je absoluut meer boeken moet schrijven! Hij is lyrisch over je boek 'Stranders'. Hij heeft gehuiverd, genoten en een traan gelaten. Dank voor zoveel leesplezier!


- Moeder van Wessel (bericht op Facebook)“Ik vond het heel spannend en ik wilde niet meer dat mijn moeder stopte met lezen. Ik wilde steeds weten hoe het verder zou gaan.”


- Jacob Fijnheer - 10 jaar

Screen Shot 2015-11-22 at 14.14.04


"Ik vond t een supervet boek, ik heb t gevoel of ik de film heb gezien, zo duidelijk zag ik t voor me toen mama het voorlas. Zo spannend en ik wilde zo graag doorlezen steeds!”


- Tigo de Jong - 9 jaar


Inmiddels in hoofdstuk 10. Ieder detail moeten we horen over kletskoppen en allerlei fantasie figuren :)


- Moeder van Bram
(note van Iris: Ik ben bij Bram op de Antonius Abt school langs geweest. Groep 6, 7 en 8 waren heel erg enthousiast en Bram is een van de leerlingen die meteen het boek hebben gekocht. Hiernaast zie je de foto en het textje dat zijn moeder stuurde)


Anonieme lezer op Goodreads
"Pageturner for kids!!  Just finished the book in Dutch. I hope that this book wil be available in English very very very soon.


-Jans© Iris Stobbelaar 2015